Vi skapar Kulturnatten tillsammans!

Kulturnatten skapas av alla som deltar, från föreningar, studie­förbund och museer till bibliotek, mötes­platser och andra verksamheter som öppnar sina dörrar för invånare, kultur­aktörer och besökare att mötas genom kultur.

Eskilstuna kulturnatt samordnas av Eskilstuna kommun och arrangeras i samarbete med Eskilstuna Folkhögskola, Scenkonst Sörmland, Mer Dans åt Folket, Studiefrämjandet, Folkuniversitet, Sensus och Kunskapsfesten.

Några av kulturnattens partners, scener och platser arrangerar egna program men ställer också sina lokaler till förfogande för andra arrangörer.

Kulturnattens partners

Scenkonst Sörmland

Genom musik, teater, dans och film vidgar de vyer och väcker engagemang hos barn, ungdomar och vuxna i hela Sörmland. Under Kulturnatten bjuder de in publiken till sina egen scen i Munktellstaden. 

Eskilstuna Folkhögskola

Folkhögskolan huserar över 400 konst-, design- och yrkesstuderande elever i sina ateljéer och kreativa rum. Under kulturnatten öppnar de upp sina lokaler i Munktellstaden för både arrangörer och besökare.

Mer Dans åt Folket

Mer Dans åt Folket är en kulturförening som arbetar för att visa, dela, prata om och producera dans och koreografi med professionella dansare, koreografer och fria kulturutövare. Mer Dans åt Folket verkar för att danskonst ska nå fler invånare. Under Kulturnatten kommer Mer Dans åt Folket ansvara för samordning av dansscenen på Lokomotivet och konstnärlig ledning av avslutningsshowen.

Kunskapsfesten

Kunskapsfesten är en mötesplats för att lära, upptäcka och ha kul tillsammans. Den 28-30 september bjuder Kunskaps­festen på spännande vetenskap och prova-på för alla åldrar. I år kommer Kulturnatten avsluta årets kunskapsfest.

Folkuniversitetet

Folkuniversitetet bedriver folkbildning och vuxenutbildning. Vår idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Kunskap förändrar. Under Kultur­natten kommer Folkuniversitetet ansvara för Fristadstorgets scen i samarbete med Sensus.

Sensus

Sensus studieförbund ska ge möjlighet till utveckling och lärande i mänskliga möten och genom kulturupplevelser. Sensus verkar för aktivt engagemang i samhället genom studiecirklar, kultur­program och annat folkbildnings­arbete. Under Kulturnatten kommer Sensus ansvara för Fristadstorgets scen i samarbete med Folkuniversitetet.