Här händer det

Eskilstunas kulturnatt kommer fylla scener och torg med kultur och upplevelser för stora och små. Skapande aktiviteter för barn och unga övergår till magi och scenupplevelser i skymningen.

Här är några av platserna där det händer:

Fristadstorget

En invigning av Eskilstuna kulturnatt kommer äga rum på Fristadstorget kl. 17.00. Därefter kommer du kunna ta del av kultur på torgets scen hela kvällen.

Eskilstuna Teater

Teaterns stora och lilla scen kommer fyllas med dans, musik och kulturframträdanden under dagen och kvällen.

Lokomotivet

Lokomotivet i Munktellstaden är kulturnattens scen för unga. Scenen samordnas av kommunens verksamhet Ung fritid och mötesplatser. Här kommer du att kunna ta del av uppträdanden från lokala artister och tillsammans skapar vi Kulturnattens grymmaste ungdomsgigg.

Eskilstuna Folkhögskola

I och runt Folkhögskolans lokaler i Munktellstaden kommer du att kunna ta del av workshops och skapande aktiviteter såväl som uppträdanden och samtal.

Scenkonst Sörmland

På Scenkonst Sörmland i Munktell­staden kommer du få uppleva jazz, pop och folkmusik för olika åldrar men också ta del av samtal om teater­produktion.

Contrast

Contrastscenen, beläget under Stadsbiblioteket, kommer vara kulturnattens mötesplats för världskultur i alla dess former och programläggs av Studiefrämjandet Sörmland.

Rademacherscenen

På utomhusscenen i Rademacher­områdets underbara miljö blir det kultur i olika former under dagen.

Stadsbiblioteket

På biblioteket kan du ta del av föreläsningar och aktiviteter för stora som små.

Eskilstuna konstmuseum

Här kan du se konst under kvällen och ta del av visningar och programaktiviteter.

Eskilstuna stadsmuseum

En kväll på museet med 1700-tals tema, med aktiviteter för stora och små.

Hamnparken/ Strömsholmen

Hamnparken kommer stå värd för kulturnattens avslutning kl. 22.30-23.30. Kom och njut av en färgsprakande avslutning mitt i septembernatten!