Kontakta scener

Saknar du en scen eller plats för din programidé?

Det är den som har program­idén som är ansvarig för att hitta en plats för sin program­punkt, men vi gör vårt bästa för att vägleda och hjälpa till.

Här förmedlar vi kontakt­uppgifter till några av kultur­nattens scener, samarbets­partners och mötesplatser som upplåter sina lokaler utan kostnad.

Det är såklart även fritt fram att kontakta andra scener och lokaler i stan. Du kan även uppträda på gator, torg eller i parker inom kultur­nattens tillstånds­område.

Har du frågor se Frågor och svar. Hittar du inte det du söker, eller stöter på problem, kontakta kulturnatt@eskilstuna.se.

Scener

Fler platser kan tillkomma.

Contrastscenen ligger intill stadsbiblioteket och kommer under kulturnatten att fyllas med världskultur i olika former. Här finns tekniska förutsättningar för allt från musik till lyrik. Scenen ligger en våning ner. Hiss finns vid ingången från biblioteket.

Antal publikplatser: 120

Scenens programtid under kulturnatten: 17.00-22.00.

Kontakt: tamar.nalbandian@studieframjandet.se, 016-15 91 32.

Eskilstuna folkhögskolas lokaler är ljusa och öppna, här finns rum för konstnärlig verksamhet, undervisningslokaler, konferenssalar och stora öppna ytor för större samlingar.

Vi finns mitt i Munktellstaden på Gösta Wasastiernas gränd 4 och Portgatan 1. I samtliga lokaler finns projektor och projektorduk. Lokalerna lämpar sig för allt ifrån workshops till större föreläsningar och liveframträdanden där vi kan ta emot upp till 200 personer.

Vi kan anpassa våra öppettider utefter de förslag som vi får in.

Kontakt: johanna.gilljam@regionsormland.se

På konstmuseet finns det möjlighet till olika evenemang med konsten som bakgrund. Mitt i vår konstsamling finns det ett utrymme för till exempel filmvisning, mindre konserter, dans- eller teaterstycken. Ett begränsat antal sittplatser får plats.

Det finns även ett mindre separat utställnings­rum samt en skapar­­verkstad som kan nyttjas för program. Ytorna har begränsat antal platser.

Ett enklare högtalarsystem med mikrofon eller headset, projektor och filmduk finns att låna.

Platsens programtid under kulturnatten: 12.00-22.00

Kontakt: konstmuseet@eskilstuna.se, 016-710 13 69

Teatern har en stor och en liten scen som passar för olika former av scenkonst. Teatern har även utrustning för digitala sändningar. Programmet för teatern sätts 1 juli, så hör av dig med programförslag innan dess.

Teknisk info

Teaterns programtid under kulturnatten: 17.00-22.30.

Kontakt: scenmastaren@eskilstuna.se

Teknisk info: Scenen har tak och är cirka 5x5 meter. Viss ljudteknik finns.

Vill du spela eller läsa upp något kontakta oss! Det finns också möjlighet att arrangera workshops, skapande eller prova på- aktiviteter på torget. Kontakta oss så kan vi diskutera förutsättningarna.

Fristadstorgets programtid under kulturnatten: 17.00-21.30.

Kontakt: kulturnatt@eskilstuna.se

Svenska kyrkan öppnar sina rum och utomhusmiljöer för kulturaktiviteter och uppträdanden under Kulturnatten! Det finns rum för såväl musik som bildkonst, dans och samtal både i och utanför Klosters kyrka.

Platsens programtid under kulturnatten: 17.30-22.00.

En öppen scen med möjlighet att framföra olika former av kultur mellan ca 18.00-21.00. Vill du framföra något där behöver du lämna ditt programförslag till Mila Thors senast 31 juli. Ta också kontakt om du har frågor om tekniska förutsättningar och tider.

Kontakt och programförslag: Mila Thoors, mila.thoors@svenskakyrkan.se, 073-773 56 78.

Lokomotivet kommer ha en scen för musik och en scen för dans. Det finns ljus/ljudtekniker på plats som sköter tekniken. Kontakta oss om du vill göra en konsert, dansuppvisning eller en prova-på/ dansworkshop!

Programmet på Lokomotivet pågår från 17.30 till 22.00.

Skicka en intresseanmälan till kulturnatt@eskilstuna.se om ni är intresserade av att nyttja Lokomotivets scen under Kulturnatten!

Denna utomhusscen ligger mitt bland de anrika Rademacher­smedjorna. Scenen som är cirka 12x6 meter har tak och viss teknisk utrustning för olika former av uppträdanden.

Teknisk info

Programtid under Kulturnatten: 17.30-20.00.

Kontakt: kulturnatt@eskilstuna.se

På Eskilstuna stadsbibliotek finns det flera utrymmen med olika möjligheter för evenemang:

Gunborgs Nymans rum

Rummet lämpar sig bäst för föreläsningar eller workshops och rymmer cirka 20 personer. Det går även att använda sig av utrymmet utanför.

Tekniska möjligheter: Dator, projektor, högtalare.

Platsens programtid under kulturnatten: kl. 16.00-21.00.

Tidskriftshörnan

Utrymmet lämpar sig bäst för sång och musik, berättande, föreläsningar eller teater. Cirka 30 publikplatser.

Tekniska möjligheter: Högtalare och mikrofoner.

Platsens programtid under kulturnatten: kl. 16.00-21.00.

Bokhallen (entrén eller våning 2 i biblioteket beroende på behov)

Utrymmet lämpar sig bäst för sång, musik och dans.

Tekniska möjligheter: PA-system och mixerbord.

Platsens programtid under kulturnatten: kl. 16.00-21.00.

Barnavdelningen

Ta kontakt för information om förutsättningar.

Platsens programtid under kulturnatten: 16.00-21.00.

Kontakt: stadsbiblioteket@eskilstuna.se, 016-710 51 10

Har du en scen/plats som aktörer kan nyttja gratis under kulturnatten? Läs mer under Kan du erbjuda en scen eller plats? på sidan För arrangörer